BESTE MBO-DOCENT & STUDENT,

Check de updates

We informeren je continu over nieuwe updates en wat dat voor jou betekent. Jij hoeft hier niks voor te doen. Alle verbeteringen per start schooljaar zetten we voor je op een rij. Hieronder vind je alvast een voorproefje!

methode-header-min

Ontdek de verbeteringen

Bekijk alle MBO updates


De afbeeldingen geven een impressie van de nieuwe digitale leeromgeving.
Het definitieve ontwerp per start schooljaar kan enigszins afwijken.

Laatste updates

mei

Toekomstbestendig

We ontwikkelen onze digitale leeromgevingen dóór, mede op basis van jullie feedback. Je kunt voortaan soepeler inloggen, en gemakkelijker (samen) werken. Daarnaast profiteer je van verbeterde navigatie zodat je sneller kunt switchen tussen de hoofdstukken. De vormgeving wordt intuïtiever, en het design wordt verbeterd zodat je óók op touch devices goed met het lesmateriaal kunt werken. Zo profiteer jij van meer gebruiksgemak, en de methode waarmee je werkt is toekomstbestendig. Ben jij er klaar voor?

Wat vind je van deze aanpassing?

mei

Hedendaags uiterlijk

De verbeterde leeromgeving heeft ook een vernieuwd uiterlijk, met bijvoorbeeld beschikking over Dark mode. Zodat jij als gebruiker de kleurstelling kunt bepalen; lichte kleuren worden donker en donkere kleuren worden licht. Zo is het beter leesbaar, en dát is minder vermoeiend voor je ogen. Dit is beter voor de biologische klok, en dit is ook beter voor als je ’s avonds laat ook nog aan het leren bent voor het tentamen😊. Verder wordt de theorie bij elke vraag oproepbaar, in plaats van heen-en-weer klikken. Dat is een stuk handiger.

 

Wat vind je van deze aanpassing?

mei

Meer overzicht

Door de verbeterde navigatie heb je meer overzicht. Daarnaast wordt de resultatenpagina verbeterd qua gebruikersgemak. Veel is herkenbaar en werkt hetzelfde, daar kun je op vertrouwen. Het wordt nog overzichtelijker voor jou als docent. Voorbeelden van verbeteringen zijn: aanpassing van de datumkiezer, en met minder kliks meer inzicht. Zo werk je sneller en gemakkelijker. Daarnaast kun je voortaan kiezen of je scores in percentages wilt weergeven, of in smileys. Wel zo fijn voor in de klas.

Wat vind je van deze aanpassing?

Eerdere updates

mei

Uitgebreid gebruiksgemak

Het gebruiksgemak is sterk uitgebreid, zo is de navigatie verbeterd om sneller van A naar B te gaan. Ook hebben we nieuwe onderdelen toegevoegd. Bijvoorbeeld de ‘Bibliotheek’; hier heb je al het beschikbare lesmateriaal overzichtelijk bij elkaar op een plek. Je kunt filteren op hoofdstuk, paragraaf, en op didactisch doel. Ook kun je kiezen voor bestandstype, zoals Video en PowerPoint. Daarnaast heb je per hoofdstuk nog steeds het lesmateriaal bij elkaar. De Bibliotheek is een extra mogelijkheid in de digitale leeromgeving voor meer overzicht. Uiteraard is het docentenmateriaal alleen voor de docent beschikbaar.

Wat vind je van deze aanpassing?

WIL JE DE LAATSTE MBO UPDATES IN JE MAILBOX ONTVANGEN?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste MBO updates

MBO update formulier
Loading

Bij aanmelden ga je akkoord met het privacybeleid van Noordhoff. Jouw gegevens worden enkel gebruikt voor het versturen van deze updates.

746A63AD-7F36-468B-A2E8-A5E08299C75E

Veelgestelde vragen

Deze worden continu bijgewerkt

Als je boeken niet aan klassen koppelt, zijn ze alleen zichtbaar voor jou als docent. Om zeker te weten dat je studenten ook toegang tot de juiste boeken hebben, moet je ze aan een boek koppelen. Dit gaat me behulp van een koppelcode. Deze deel je met de studenten in jouw klas. Hier lees je hoe het werkt.

Titels die voor schooljaar 2021-2022 voor het eerst beschikbaar zijn, verschijnen in de loop van deze week in de vernieuwde leeromgeving. Bestaande titels zijn nog steeds op de vertrouwde manier beschikbaar. In de loop van het schooljaar worden deze bestaande titels overgezet, zodat je dan ook de voordelen van de vernieuwde leeromgeving kunt ervaren. De resultaten van leerlingen gaan op dat moment automatisch mee naar de nieuwe omgeving. Op noordhoff.nl/klaarvoor informeren we je continu over alle veranderingen.

De afgelopen periode heeft online lesgeven een vlucht genomen. Noordhoff zet in de vernieuwde digitale leeromgeving voor vo en mbo gebruiksgemak centraal. Feedback vanuit docenten en leerlingen/studenten is hierin meegenomen. Vooral het uiterlijk van de digitale leeromgeving en het gebruiksgemak veranderen. Inhoudelijk en functioneel leveren we het lesmateriaal dat je van ons gewend bent. De vernieuwde omgeving geeft ons de mogelijkheid om de digitale leeromgeving met hulp van jouw feedback elke dag beter te maken.

Op deze website informeren we je continu over de verbeteringen. Inhoudelijk verandert de leeromgeving van de methode niet. Vanaf start schooljaar 2021 zetten wij de huidige digitale leeromgeving over naar de verbeterde versie, hier hoef jij niks voor te doen. Heb je additionele vragen dan kun je contact met ons opnemen.

Voor NU Nederlands, NU Rekenen, NU Engels en NU Burgerschap 2e editie blijven scores bewaard en worden gegeven antwoorden meegenomen naar de vernieuwde digitale leeromgeving.

Per start schooljaar 2021 zetten we de eerste stap. In de loop van het schooljaar voeren we verdere verbeteringen door. We houden je hiervan op de hoogte. Jij hoeft hier niets voor te doen.

HEB JE EEN VRAAG?
WE HELPEN JE GRAAG!

maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur